dijous, de febrer 09, 2006

FSM


No, no és una práctica sexual perversa. Són les sigles de Flying Spaghetti Monster i és el motiu d'un moviment que s'extén per internet. Aviam si situo el tema.

Tot ve d'un estudiant de Kansas que no està d'acord en que a la seva escola s'hi imparteixin classes de Disseny Inteligent com a alternativa a la teoria de l'evolució i fa una carta oberta on de manera satírica, proposa l'ensenyança de la teoria del Monstre Espagueti Volador. La teoria és simple. aquest monstre és el creador de tot l'univers i per tant també s'ha d'ensenyar a les escoles.

Aquesta teoria es va extendre per internet i s'ha convertit en un tot un esdeveniment. Els blogs van començar a fer-ne referència i Boing Boing va posar una recompensa de 250.000 dólars a qui demostrés empíricament que Jesús no es fill del Monstre Espagueti Volador i la recompensa es va deixar finalment en un milió de dólars. El motiu és que és impossible de demostrar amb fets, ja que es tracta de demostrar l'existència d'un Déu.

Els seguidors d'aquest moviment s'anomenen "Pastafaris" i els avantatges són:

- Estandards morals baixos
- Divendres és festa religiosa.
- Al cel disposa d'una fàbrica d'strippers i un volcà de cervesa

Aquí sona a tonteria, però als EUA el debat sobre impartir teories de l'evolució alternatives era seriós. Bé ja que parlo del disseny inteligent ho resumiré bastant. El disseny inteligent és un tipu de creacionisme per la qual l'univers fou creat per un ens, alguna cosa i a partir d'aquí la humanitat ha evolucionat tal i com diu la ciència. O sigui diu que vale, descendim del mono, però el mono ve d'algo creat per Déu i aquest va fent de les seves, ja que la teoria de l'evolució no ho explica tot. Aquesta teoria li agrada molt a l'amic Bushito de la Casablanca i en alguns estats la van incorporar al pla d'estudis, encara que pel que se en algun la van tornar a treure.

Evidentment té el suport de l'Església.

Vist originalment a Microsiervos

Technorati tags:, ,

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això només pasa als EUA. He de confessar que m'ha sorprès aquesta aberració Lovecraftiana de noodles... Però tot seguit he arribat a la conclusió que, tot plegat, és una solemne tonteria. Si els EUA són el centre del Món Occidental, sento vergonya de ser occidental. I preguem per a que no surti d'aquí alguna secta "adoradora del Gran Tentacle Bullit" que als yankis ja els van aquestes parides...