dimecres, de març 08, 2006

Amsterdam Experience Day 1 (2)

El tren resulta que va en clases, primera i segona. Nosaltres anavem en segona i stava bé per lo que a primera ja deu ser la ostia. Bé total que arribem a Amsterdam. Primeres olors diferents (que no dolentes) ja avisen que estás en un altre lloc. Primer intentem situar-nos i decidir si anem a peu o en metro. Per no haver d'agafar un altre billetet i liar-nos amb les parades decidim anar a peu.

Una rasca de collons. Neu i gel pertot arreu. Traiem guants, gorros i bufandes. és fosc i la llum del carrer és la justa per no fotre't de lloros o posar el peu en el lloc equivocat, però per llegir pues no. Ens dirigim a un mapa que hi havia per allà davant i una noia s'ofereix a orientar-nos. Impresionant. Ni tant sols varem obrir la boca. Potser al veure que ens apropàvem va interpretar que li volíem preguntar algo. No ho sé. Després el marit s'hi va afegir i ens va indicar cap on era l'hostal. Mentre anávem cap allá un parell més de persones ens varen preguntar el mateix. Definitivament el carácter és molt diferent.

Arribem a l'hostal i fem el check-in. Vaja 5 eurets més per la taquilla, sort que els tornen. El tio ens explica com va i tal i anem cap a l'habitació. Per ser un hostal baratet, les habitacions van amb targeta i et donen un pedazo de candau per tancar la taquilla. L'habitació no és re de l'altre món, ens distribuim, deixem les maletes a les taquilles que són enormes (allá hi cabia perfectament un cadàver) i deixem el llit per fer al tornar de sopar, que la tropa tenia gana.

Voltant una mica i anant en direcció a uns llums que indicaven gresca trobem una plaça (sóc incapaç de dir-ne el nom i encara menys d'enrecordar-me'n) decidim anar a un italià que pinta bé. Un sopar dels bons (ai aquella pizza de gorgonzola!), amb el seu lambrusco i tot. La broma surt careta, però com que és el primer sopar pues ni ens n'adonem.

Dos ja volen anar al sobre mentre els tres sobrants decidim voltar una mica a veure si trobem un coffeeshop obert. Fracàs. Obrien fins les 12. Només trobem pubs i discoteques. Cap a l'hostal.

Primera dutxa. Són banys colectius i mixtos pel que esperava una mica d'ambient. I el va haver. Mentre ens anàvem dutxant n'hi havia dos que anaven fent feina a la dutxa del costat. Memorable. I no els varem trobar més per desgràcia.

Lo bo de les dutxes és que hi havia aigua calenta sempre que hi vaig anar i a sobre tenien un selector de temperatura. Un lujo vamos.

Després de la dutxeta i de deixar aquells dos encara fent feina, anem a dormir i....

el llit estava per fer!!!

La pimera opció era dormir directament a sobre només tapat per la manta, però finalment varem intentar fer el llit a les fosques i per tant sense enterar-nos si ho fèiem bé o no. La questió era simular que el llit estava fet i dormir entre llençols.

Y mañana más

Technorati tags: , ,