dilluns, de gener 16, 2006

Stupid Invaders

Hi ha vegades en què un mateix pot comprovar a quins nivells de cultura està arribant la població. I després pagaria per no haver-ho de tornar a comprovar. Això és el que m'acaba de passar ara mateix.

En una de les webs que de tant en tant visito, Quebuscasqué, hi ha un post etern. Primer cal aclarir que aquesta web no és més que un seguit de diferents entrades sobre les busquedes més remotes i rares que la gent fa en buscadors i que han portat a aquell desgraciat a un blog que no hi té res a veure. Això és fàcil de veure en llocs com a Spaces de MSN o a les estadístiques on hi queda registrat el link del visitant.

Bé doncs aquesta pàgina recull aquest tipus de frikades i el visito normalment per partir-me descaradament de lo malament que està la gent. Però com he dit abans n'hi ha un d'incomensurable, enorme i mític. El post dels grafitis. Un blogger hi va afegir una d'aquestes busquedes frikis, que era una cosa així com fer un grafiti amb el nom i de cop es va omplir de gent amb nicks sudaques i quillos demanant grafitis, sense veure el que hi posava al principi del post, ni entendre de què anava la web, ni veure cap anunci explícit. Segurament algú va començar a demanar un grafiti per fer conya fins que l'assumpte va agafar l'efecte bola de neu i ara ja porta com vuitcents comentaris, uns demanant grafitis i uns altres descollonant-se i dient que no es feien aquestes coses. Lo pitjor del cas és que la gent anava facilitant emails per rebre tan cobdiciada firma, fent del post un carmelet pels spammers.

I encara hi ha posts semblants de poemes i lletres gótiques amb peticions semblants, amb la qual cosa arribes a la conclusió a que estem vivint en un món de gilipolles i que els virus i demés parafernalia s'extenen a causa d'individus com aquestos, que esperen amb candeletes un mail d'algú desconegut amb l'assumpte "tu nombre en grafiti colega" per obrir-lo inmediatament, encara que l'anitivirus el detecti com a perillós i li infecti tot el sistema. I després corre que corre a buscar l'amic informàtic i fotreli la cavalleria per sobre per instalarli uns programes de merda i per no avisarlo que corrien virus per internet.

Perquè la majoria de mortals, acceptem-ho, utilitzem l'ordinador per jugar al San Andreas, perdre el temps mirant frikades i baixar porno, software i musica per la mula. No dic que tothom sàpiga encriptació, llenguatge HTML o Ruby, però sí uns mínims que hauria d'establir el sistema educatiu. Saber com va el Word, el Powerpoint o Windows a nivell usuari no hauria de ser res destacable al CV. Poca gent fa servir macros i encara menys el Visio (l'estic dominant).

No en tenen ni puta idea de com va una red, ni com es configura, potser molts no saben ni instalar una impressora. Utilitzen l'ordinador com una simple máquina d'escriure que té internet. és una llástima. D'acord que el Windows és un SO per tontos, però hi ha més al darrera que no tothom coneix. Ara estic pensant quants dels meus amics coneixen o utilitzen un agregador de feeds. No sóc informátic però crec que no anem pel bon camí. L'educació que rebem ens deixa a l'estacada quan tenim problemes amb el Windows. Si amb un tema tan essencial com és avui dia el maneig d'internet i de l'ordinador tenim un nivell lamentable és perquè ens ho mereixem. El futbol, les alineacions i les nòvies de Ronaldo són més importants que la cultura informàtica. La televisió no ajuda. Els programes educatius i culturals són marginats i relegats a horaris diversos per tapar forats. Pocs programes de prime time es salven (saber y ganar, 50x15...) .

Aviam quanta gent té un teléfon VoIP. Segur que comparant EEUU, Japó, i la mitja de la UE dels 15 estem molt per sota. Això sí un mòbil 3G amb tot tipu de xorrades i que paga una pasta per el que parla i es descarrega el té gairebé tothom. Spain is different.

Cada vegada m'agrada més la frase del post anterior "Tienes al alcance de tus dedos la mayor suma de conocimientos de toda la humanidad y lo único que se te ocurre es buscar «Britney Spears»"

Actualització 17-01-06: Avui a Barrapunto surten un parell de notícies relacionades:
Programes de ciència a TV i ràdio i cursos de seguretat informàtica a la UB


Technorati tags: , ,