dimecres, de maig 31, 2006

Incidències

Per fi tornem a tenir internet a l'oficina. Des de divendres al migdia que estàvem més penjats que un xoriço. Millor dit, estava, perquè la resta encara feia coses per fax, però jo estava fent un informe sectorial i sense internet pues com que no puc fer gaire res. Al final avui al matí ha vingut un tècnic i ho ha deixat com estava el divendres al matí.

La història es típica. Demanem ampliació de la línia a 4 megues. Ve el técnic, canvia el router, li surt algo raro, remena remena i remena i se les pira al cap de quatre hores dient que només calia que els de la central ho activessin i tindríem els 4 megues. De moment seguíem a 1 mega. Divendres al matí tot igual i de sobte peta. No funcionava res d'internet. Llum apagada del router i mans al cap. Truquem de seguida a la companyia i diuen que des d'allá intentaràn solucionar la incidència. Si ja, en un divendres per la tarda. I jo sóc un monjo tibetà de color verd. Com a molt en prenen nota i dilluns ja ens hi posarem.

Dilluns evidentment tot parat. Truquem sense cap resultat, la operadora dient que ja tenien constància de la incidència i al final arriben a la conclusió que ha de venir un tècnic perquè des d'allà no poden fer res, ho tenen tot correcte. Bravo, ara només falta que torni el paio del divendres i la torni a liar. Dilluns passa lentament, matant el temps com puc, llegint, estudiant i fent solitaris de windows.

Dimarts la cosa ja era seria, un dia i mig sense internet en una consultoria no es el mateix que en una fábrica d'espardenyes o que estar un dia i mig sense visitar yonkis o la pagina dels fresons. Em rallo del solitario. Ni rastre dels técnics, la operadora o de la seva punyetera mare. Surt la idea d'aconseguir una conexió de módem i la intentem fer sense èxit. Ara truquem perque ens donguin d'alta aquesta linia mentre arreglen l'adsl. Vinga trucar, configurar i trucar amb el puto módem que es llueix mostrant un error diferent cada vegada. Al final conecto pero no s'obre cap página ni es sincronitza el correu (WTF?). Ho deixo per inútil. Cap al migidia trucada del tècnic que vindrà demà que tot just li han pasat la incidència i per la ruta que fa (o sigui que no va per gravetat del problema sino per lloc on estigui el problema) li toca demà matí. Fantástic el técnic rep el recado al cap de dos dies de produir-se el problema. Tot un exemple de coordinació tenint en compte que és un proveidor d'internet enfocat a empreses.

Dimecres a mig matí apareix el técnic que és tachán tachán... el mateix del divendres! imploro al senyor que solucioni el problema rápid i al cap de mitja hora el paio se'n va i tornem a estar conectats. A un mega! Els altres tres deuen ser molt vergonyosos perquè encara no els hem vist, tot i que segons la companyia ja tindríem que tenir els 4 megues des de divendres (WTF!)

M'ha cridat l'atenció el concepte incidència. Suposo que deu ser la moda aquesta del llenguatge políticament correcte, que elimina les paraules negatives. Però què cony es una incidència (que no indecència)? tant costa dir problema?

Technorati tags: , ,