dissabte, d’agost 26, 2006

Holidays end

Porto unes dues setmanes de vacances que s'acaben diumenge. Després vindrà un merder de cal déu amb l'exàmen de la pompeu, la beca del copca i la de icex. Aquestes vacances he aprofitat per arreglar el router (dammit!), estudiar dret fiscal, fer coses per casa, menjar com un porc, baixarme pelis i jocs per l'emule (uf la de capitols de musculman que hi ha) i fundir la play :p

Havia de fer fotos als recents incendis de la zona pero m'ha fet pal. També m'en he adonat que tinc quatre cables iguals, de diferents aparatos pero que serveixen pel mateix, son quatre cables que van del usb al port de serie del bicho, i son el del movil, el de la camera de fotos vella, el de la camera de fotos nova i el de la psp. I de la psp en tinc tres iguals, jo comprant per tenir-ne a bcn i a casa... i ara porto la motxilla plena de cables per res ¬¬

Ara que tenia temps de mirar la tele resulta que tots foten vacances i posen pelis barates, reposicions i programes "estiuencs" que és com dir "baratets". El canal que més miro es tv3 i entre gales de cantamania (que qui s'ho curra son els que surten a cantar, la resta, dos presentadors, un entarimat móbil i un escenari als lavabos del Sant Jordi. Després el programa insofrible de les nits en directe que total envien quatre pavos de festa mentre la presentadora esta alla en un racó del plató com si fos el super3, aixo si molt ben arreglat. Insofrible pel pesat del Xescu que em posa dels nervis amb tant moviment de braços, no sé si voluntari o no, pero descaradament exagerat i em fa canviar de canal cada vegada que surt. La resta no està mal, el Xavi Franquesa que ja sortia per localia s'atreveix amb tot i un altre paio es fica a les cases de la gent, que una cosa es que ho faci el Santi Millán i una altra el paio aquest que l'altre dia entra en una casa i hi havia un paio en calçotets tirat al sofà. Lleig i violent home, veure aquell paio corrent a posar-se algo. En fi espero que torni la programació habitual.

Aviam si de tornada a bcn torno a agafar el ritme que prou em convè, que a casa m'apalanco i paso l'estona mirant la QDB.

dimarts, d’agost 08, 2006

Se'm crema l'ànima

Nefastos dies per la casa meva, des de dijous sis focs per tot l'Alt Empordà. Estic trist, desolat i emprenyat. Anem per parts.

Durant la setmana no miro gaire la tele, i quan ho faig es cap a mitjanit amb la qual cosa sumant el factor que ja no hi ha diaris gratuits pues estic a la meva bola i no m'en entero de res. Al arribar a casa la meva mare m'ho explica, que ja hi havia hagut un foc a Sant Climent i un altre a Cistella, i en cremava un altre a Ventalló (o sigui Nord-Est, Oest i Sud de Figueres). des de casa veia la columa de fum de l'incendi de Ventalló al fons de l'horitzó i les causes serien les de sempre, un pagès cremant matolls o una burilla de cigarreta, que sumat a la tramuntana que feia multiplicava les consequències. Em pregunto (per no afirmar) perquè cony la gent cremava matolls saben lo sec que està tot i la tramuntana que feia, aquella trista frase de "va per quatre fulles de res..." una altra cosa son els que encara no han descobert els cendrers dels seus cotxes (o es que son massa nets per apagar el puto cigarro) i llençen les burilles o colilles per la finestra. No dubto que és la decisió més senzilla, igual que fas pels carrers. Però pel carrer pots dir que no hi ha cendrers (que ara n'hi comença a haver) pero dins del cotxe no. A més les carreteres tenen molt tránsit ara que es estiu i la gent va de vacances, a la platja o simplement el tránsit de mercaderies que va o ve de França.

Diumenge vaig veure la columna de fum cap a quarts de tres i viag pensar que no era un foc petit, les sirenes no les vaig sentir fins al cap d'una mitja hora i llavors un hidroavió va pasar molt baix per sobre de casa meva i poc després un helicópter que devia anar a buscar aigua. Mentre feiem sobretaula al jardí anávem veient com la columna es feia mes gran i més sirenes. Pensava que era més a prop quan van llegir que estava a Capmany, el poble de la meva àvia i on tots els meus cosins hi hem fet la comunió. El foc va començar a peu de carretera. Em vaig cagar en tot. Ara ja estavem rodejats, teniem foc al Nord i amb la tramuntana venia olor a fum, cendres i algunes agulles de pi. Per estar a Capmany ve molta merda veig pensar, aixó ha d'estar a pocs kilómetres de Figueres potser uns deu.
Per la tarda vaig tornar a Barcelona com si res, pero els focs continuen, controlats i alguns extingits i la setmana que ve que tindré vacances agafaré la moto i aniré a fer quatre fotos cap a Cistella i Llers que queda prop i per la carretera s'hi va bé.

També s'han de tenir en compte que moltes carreteres tenen vegetació al peu mateix i que llençar una burilla va directament als arbres, ni cuneta ni polles, per aixó també un toc d'atenció per millorar les infraestructures i netejar els boscos de brossa, apart de dir que es faci servir el sentit comú i no es facin bestieses, que aixó no s'ho mereix una terra com la nostra, que prou va sofrir amb l'incendi de Garriguella i Cadaqués.

Vull donar el meu suport i ànims a totes les unitats del cos de Bombers que han participat i participen en l'extinció dels incendis i que els han fet anar de corcoll. També el meu suport als voluntaris que com han pogut han ajudat a controlar i extingir els incendis i als pagesos que s'han vist sense collita.

Galeria de fotos a telenoticies.cat

Technorati tags: , ,

Sky runner

S'acosta l'hora d'anar a correr mentre jec mirant anime. Badallo, m'autoconvenço de que hi he d'anar, em vesteixo i surto al carrer. Aire fresc, vinga va som-hi, començo a trotar mentre pujo cap a la masia del barça. Badallo un altre cop, joder aviam si em despejo, en fi arribo fins al princesa sofia i camino una mica per recuperar. Començo a baixar per la diagonal, ara me'n alegro d'haver vingut, veig gent corrent, en bici, en patins o passejant, hi ha com bon rollo, no em sento un idiota per estar corrent sol. Fa bona nit, lluna plena, aire fresc. Començo a córrer fins a francesc macià concentrat amb el que faig, per l'altre banda van pujant i baixant els tramvies gairebé buits, em dóna la impressió que hi ha més tramvies ara que pel matí, en pasen com quatre o cinc. Em creuo amb més gent que corre, alguns se'ls veu en bona forma, altres estàn més cascats que jo i fan el que poden. Suposo que els més pro corren de bon matí o a l'hora que sigui, he vist gent corrent per la diagonal a les cinc de la tarda amb una calor de collons, mentre que els principiants o els més mandrosos ho fem a la nit on anem més cómodes i evitem mirades indiscretes.

Arribo suat com un porc, quatre estiraments i torno a pujar. Començo a estar cansat i se'm en va la olla, mentre pujo veig gent als bancs que abans no havia vist. Indigents i fumetes, principalment. Ja no m'agrada tant l'ambient, intento centrar-me i fer un posat seriós, en plan estic suat com un marrano pero tinc corda per estona.
En un punt tinc una visió desagradable, el cadáver d'una moto entre els arbustos. Semblava la mateixa moto que fa un parell de setmanes estava amagada (o aparcada) darrera d'aquells arbustos, suposo en un intent de protegir-la. Ara jeia allà el xassís pelat, com en aquelles escenes del desert on es mor alguna cosa i els voltors volen en cercles sobre seu fins que al cap d'uns dies només en queda l'esquelet. Miro al cel per si encara hi han els voltors, vaja ja no m'en recordava que a barcelona els voltors no estan al cel sino a les discoteques.

Mentre arribo a casa me'n adono que la samarreta ja no es tal sino una armadura. La suor l'ha empapat i pesa mentre corro. Veig un altre paio que corre davant meu i em proposo avançar-lo i com que ja arribava a maria cristina acabar allà i arribar a casa caminant. El tio està en millor forma que jo i la distància no es redueix. De cop el tio puja el ritme i s'allunya. Abandono, faig quatre estiraments i baixo cap a casa caminant satisfet. Dimecres hi tornarem. Potser.


Technorati tags: , ,

divendres, d’agost 04, 2006

Friday video!

Volvemos con los videos de los viernes, cambiamos de estilo. Nueva etapa, joder que bueno es este cabrón




,

Yonkis rulez!

El resum no està disponible. Fes clic en aquest enllaç per veure la publicació.

dijous, d’agost 03, 2006

Has matado al pc, HDP!

Crec que he de parlar seriosament amb la meva jefa. Li he de preguntar perquè collons tanta mania amb agafar noies com a becàries. Potser es que em veu necessitat, potser per donar més vida a l'oficina o per allò de que son més treballadores. Suposo que es deuen aplicar més que jo per la merda sou que ens donen, els motius per fer-ho s'escapen de la meva comprensió.

Si ho fa per algun dels dos primers motius, crec que té bastant mal gust i si ho fa per l'últim motiu doncs potser que s'asseguri que tenen coneixements informàtics més enllà de Word i Excel i d'enviar emilios.

Fa com un mes va entrar a l'empresa una noia xina. Al principi bé, bueno, més o menys. Tan bon punt va venir es va emportar el portátil per posar-lo en xinès. Jo em vaig sorpendre de que la jefa la deixés anar amb el portátil pero bé tampoc li vaig donar gaire importància. La noia anava fent amb el portátil, pero en alguna ocasió vaig veure que la cosa estava a mitjes, coses en xinés i altres en espanyol i no em va fer gaire gràcia.

Però un dia o altre havia de passar. Una tarda la noia m'avisa fent gestos (no se'n recorda del meu nom) de que el seu ordinador li surt un missatge xungo i no fa res. Reinicio i res. Torno a reiniciar, scandisk i em comença a detectar errors. La cagamos Luis. Mentre remeno la tia alla enganxada i li pregunto que cony estava fent. Res em diu, visitant una web d'una empresa xina i de sobte va sortir un missatge de la muerte. Desconfio, que raro que peti de cop, fijo que li ha entrat un virus. Reinicio i aviso un company de feina que li dongui un cop d'ull. Es carrega el Windows i carrega l'escriptori, desapareix i comença a carregar algo indeterminat. Obro l'administrador de processos i veig que la cpu treballa al 100% i més de 50 processos en marxa. Flipo.

Intentem executar l'antivirus o el cd de windows. Pitjor. Agafo el portátil i el porto al servei técnic. El paio d'alla em diu que el SO está fet caldo, que només l'havien parchejat de mala manera i el Windows havia petat de l'embolic que tenia.

A partir d'aquell dia, la china em cau fatal i abans de que toqui un pc fem copies de seguretat, actualitzem l'antivirus i aumentem el nivell de seguretat del firewall, que dues becàries que han pasat per l'empresa, dos ordenates amb el SO petat. Me encanta conducir con un mono con una ballesta y con una chica con un ordenador.

dimarts, d’agost 01, 2006

El router que li agradava viatjar

Fa dues setmanes vaig encarregar un router inalámbric a Telefonica. Vaig pensar que era el mes cómode, m'ho envien per correu i pago amb la factura de teléfon. A més m'assegurava que venia completet i seria fàcil d'instalar. Aixó ho vaig encarregar el dilluns 17.

Pasen un parell de dies i dijous em truquen d'una empresa subcontractada per Telefonica que m'avisa que demà rebré el router. Vale endavant, total em deixaràn una nota a la bústia i ho pasaré a buscar l'endemà, com van fer amb el kit usb que tinc ara.

Arribo divendres a casa i no hi ha cap avís ni res. Molt raro penso, si em va dir que ho rebria avui. Començo a sospitar que potser no ho envien per correu ordinari sino que ho fan per missatger o ho entreguen en mà.

Dilluns em truquen un altre cop que tenen un router per enviar-me, i que sí que l'envïn que la direcció está bé. Merda quan penjo penso que millor canviar l'adreça i que ho envïn a l'empresa on treballa el meu pare, que a casa no hi ha ningú i em tornaran a trucar.

Ho comento amb el meu pare, li donc el telèfon de l'empresa aquesta (que per sort no sortia número privado, cosa que odio) i després em truca i em diu que ja ho ha arreglat amb la noia, li ha donat la direcció i el número d'expedició i tot. Diu que l'endemá el rebria.
Per sorpresa meva em truca el transportista ¿? crec que era DHL, dient que tenia un paquet per entregar-me , a l'adreça de casa meva! li dic que no, que avui havíem trucat a l'empresa de telefonica que crec que es diu Celeris per canviar l'adreça ja que en aquella no hi havia ningú fins al vespre. El transportista diu que no li han comunicat res i que segurament quan torni a la central li donaran la nova adreça. Començo a preocupar-me. Aixó era el dimecres 26 de juliol.

L'endemá em tornen a trucar de Celeris, que si he rebutjat el router (WTF!) li dic que no, que només s'havia de canviar l'adreça d'entrega perquè en l'anterior no hi ha ningú durant el dia. Li torno a donar l'adreça i em diu que vale que l'endemá al matí ho rebré.

L'endemá al matí la cosa es va liar de manera que ja no entenc res a hores d'ara.
Truco al meu pare per si ha rebut res, em diu que ha passat per allá un fotimer de missatgers i cap de dhl portant un paquet de telefonica. Li dic que truqui a Celeris per aviam que passa, que la botiga esta a peu de carretera i te un cartell ben gros.

Quan em torna la trucada em diu que el paquet l'han retornat a Telefonica perque l'havia rebutjat (WTF! doble) i em diu que els hi ha fotut bronca als de Celeris, els donem la direcció dues vegades, no apareix ningú i el paquet s'en torna mágicament cap a casa! Flipo, en cap cas els hem confirmat que el rebutjávem! veig que la coordinació i la subcontractació son dos coses oposades per telefonica. El dubte ara es qué collons pasava amb el router, si la comanda quedava anulada o si em cobrarien algo o què. L'argument de Celeris per tornar el paquet era que no ens havien pogut contactar ¿?, quan estavem parlant casi cada dia. POtser que es comprin un gps.

El dubte s'aclareix quan em truca el transportista un altre cop per dir-me perquè he rebutjat el paquet, que el té allá i li surt rebutjat (WTF! triple) li dic que alucino, que no ho he rebutjat perque el meu pare està tot el sant dia a la botiga i tots els paquets els recepciona ell. Verifico la direcció. Li dic que sisplau que l'envï que l'adreça es la bona. Em diu que li fotrá una pegatina de nosequé a sobre i ho posará per enviar i dilluns ho tindré (era divendres tarda).

Tot seguit truco el meu pare i li explico el cas. Ara ja erem dos alucinant cogombrets. Allà havien vingut tots els missatgers coneguts i cap portant res de telefonica, ni cap de DHL, que també treballaven amb aquests transportistes i ja es coneixien. Li dic que el paquet encara el tenien els de dhl i havia parlat amb un paio i em va dir que dilluns ho tindria allà.

Va pasar el cap de setmana i el dilluns 31 ja em temia el pitjor. Va pasar el matí i res, cap missatger. Cap a les deu la trucada fatídica de Celeris. Que divendres van anar a entregar el paquet i el van rebutjar. Li pregunto l'hora, quatre i mitja. Ni de conya, a aquelles hores tothom está a la botiga i el meu pare també. Li dic que vull que l'envïi allá, que la direcció existeix, que hi ha gent a dins i que el meu pare hi treballa, que si vol li dic que tregui una pancarta o algo perque es vegi millor. és un poble petit i tothom sap on és l'empresa o sigui que tampoc es molt difícil. Doncs es veu que es molt difícil per alguns. La tia ja està asquejada li noto pel to de veu que deu pensar "un altre cop aquest puto paquet", mentre jo em desespero, no perquè el necessiti, sino per lo xorra que resulta la situació. Si em van enviar per correu un joc de ps2 des de Hong Kong a Figueres no poden enviar un router de Madrid a La jonquera?

L'endemà, o sigui avui, li he donat al meu pare el teléfon des d'on em trucava el transportista perquè encara no havia rebut res i s'encarregaria de tornar a trucar a celeris i a la seva punyetera mare aviam si es coordinaven d'una vegada, que quan no truca celeris truca el transportista i es lien solets.

A hores d'ara, després de vuit dies feiners des de la primera trucada de celeris, encara no he rebut el router.

Actualització 14.05: I ni el rebré. Celeris confirma que l'ha tornat a Telefonica perque no ens ha pogut contactar (WTF x4). Per contra he rebut la targeta wifi pcmcia que vaig comprar cinc minuts després del router (WTF x5).

I per cert, per si algú no ho sap, WTF son les sigles de What The Fuck. XD

Actualització 3 oct 06: I per si fos poc, a la factura de telefornica que m'ha arribat hi apareix aquest router fantasma que vaig demanar i no va arribar, menys a la factura es clar, que aquí sempre hi arriba. Apa a reclamar toca!


Technorati tags: , , ,